Ingredienser

800 g passerade tomater
3 dl grönsaksbuljong
2 dl Cooking fraiche naturell
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk torkad timjan
1 msk torkad basilika
1 lagerblad
1 msk vinäger
nypa strösocker
TILL SERVERING
3 skivor lantbröd
olivolja
1 klyfta vitlök
salt & peppar
Färsk basilika, oregano eller timjan

Recept framtaget av Köket.se

Gör så här

  1. Stek den hackade löken mjuk i stekpanna i rapsolja. Tillsätt vitlök och låt steka tills den mjuknat.
  2. Ta i tomatpuré och tillsätt sedan tomaterna och grönsaksbuljongen. Låt koka ihop till en soppa, tillsätt kryddorna (tillsätt lagerbladet först efter du har mixat soppan), och mixa slät med en stavmixer, om du vill ha en helt slät soppa.
  3. Tillsätt Planti Cooking Fraiche Natural, spara en klick för att toppa på soppan. Låt koka upp.
  4. Skiva brödet i bitar. Stek i stekpanna med olivolja. Tillsätt en hel smashad vitlöksklyfta och salta och peppra bröden. Ta bort krutongerna ur stekpannan när de har fått fin färg och en krispig yta.
  5. Servera soppan med krutongerna, en klick Planti Cooking Fraiche Naturell och valfria, färska örter.

 

 

Länk till köket.se: https://www.koket.se/kramig-och-snabb-tomatsoppa