Tofu benedict med Planti creamy cooking och sparris

Ta sovmorgon och lyxar till det med en himmelsk tofu benedict. 

Ingredienser

Vegansk hollandaisesås
1 stk schalottenlök, finhackad
2 msk rapsolja
1 tsk majsstärkelse
1 stk citron, rivet skal och saft
0,5 tsk dijonsenap
1 nypa gurkmeja, för färg
2 dl Planti Creamy Cooking
Tofu
300 g fast tofu
rapsolja at steka i
salt
svartpeppar
Servering
4 skivor rostad vitt bröd
1 knippe sparris
2 msk finhackad gräslök

Gör så här

(4 portioner)

Vegansk hollandaisesås

Fräs schalottenlöken i oljan tills den mjuknar och blir lätt transparent. 
Vispa ner majsstärkelsen och fortsätt sedan med att vispa ner citronskal, citronsaft, dijonsenap, gurkmeja och Creamy Cooking.
Koka upp såsen under omrörning och låt sjuda på låg värme tills den tjocknar.

Tofu
Skiva tofun i skivor och stek gyllenbrun på båda sidor i lite olja. Salta och peppra.

Servering
Lägg det rostade brödet på assietter.
Skär av den nedersta träiga biten på sparrisen och släng. Stek sparrisen i lite olivolja tills den mjuknar något och får färg. Salta och peppra. Fördela sparrisen över brödskivorna. Lägg på den stekta tofun och skeda över generöst med hollandaisesås. Toppa med finhackad gräslök och servera på direkten.