Dragongryta vegetarisk med ris och bönor

Ingredienser

4 portioner Ris
300 g Vegostrimlor
Olja, till stekning
1 st Gul lök
2 st Vitlök, klyftor
1 dl Vitt vin
2 dl Planti Cooking Fraiche
1,5 msk Oregano
1 st Grönsaksbuljongtärning, vegansk
2 tsk Dijonsenap
Salt
Peppar
200 g Hericot Verts

En klassisk krämig dragongryta blir vegansk med Planti Cooking Fraiche och vegostrimlor. Lättlagad och supergod!

Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Stek sojastrimlorna i en stekpanna tillsammans med lite olja tills de fått en fin yta.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken mjuk tillsammans med sojastrimlorna. Slå över vitt vin och låt sjuda ihop i någon minut. Tillsätt sedan fraiche, dragon, buljongtärning och senap.
Låt koka upp och smaka av grytan med salt och peppar.
Stek eller koka haricots verts lätt tills de mjuknat lite men fortfarande har ett krispigt inre.
Servera grytan med riset och haricots verts.
Receptet framtaget i samarbete med koket.se