Frasiga belgiska havrevåfflor

Belgiska våfflor är en riktig frukostlyx. Här har vi inte bara blandat ner lite havregryn i smeten, vi har även två olika smaksättningar om du känner för det. Annars går det lika bra att bara servera dem med lönnsirap och en kula vaniljglass.

Ingredienser

Belgiska havrevåfflor 4 portioner
6 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
5 dl YogOat Naturell
2 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
1 dl rapsolja
Blåbär och kardemumma
2 dl frysta blåbär
1 tsk mortlad kardemumma
Hallon och mörk choklad
2 dl frysta hallon
50 g hackad mörk choklad

Gör så här

Belgiska havrevåfflor
1. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och
salt i en skål.
2. Rör nu ner Yogoat naturell, mjölk och rapsolja. Blanda väl. Blanda nu ner
eventuell smaksättning.
3. Hetta upp ett belgiskt våffeljärn och pensla med lite olja eller smör. Klicka ner en generös klick smet och stäng. Grädda tills du har frasigt gyllenbruna våfflor.