Ingredienser

Digestivebotten
150 g digestivekex
50 g kokosolja, smält
Fyllning
1 pk Soygurt EKO jordgubb & citron, rumstempererad
2 dl Planti Cooking Havre
2 tsk agarpulver
Dekoration
färska jordgubbar
ätbara blommor som krasse, pensé, viol, lavendel, ros eller syren
färsk mynta

Den perfekta sommartårtan, går att förbereda dagen innan och smakerna får det att pirra av sommarkänslor.

Gör så här

Kexbotten

Krossa eller mixa digestivekex till smulor och tillsätt kokosoljan.
Pressa ner i botten av en springform, 20 cm i diameter.
Häll ner soygurten i en skål.
Vispa ihop Planti Creamy Cooking och agarpulver i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 1 minut.
Vispa ner blandningen i soygurt, blanda väl. Häll ner i formen och ställ in i kylen i några timmar, helst över natten.
Dekorera tårtan med färska jordgubbar och ätbara blommor.