veganska scones med marmelad och Planti greek style gurt

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör (vegansk)
2 dl mjölk (plantbaserad)
TILL PENSLING:
1 msk mjölk
0,5 msk sirap
TILL SERVERING:
2 dl Planti Greek Style Gurt
Sylt från valfria bär

Lyxa till frukosten med våra hembakade scones. Extra gott blir det med Planti Greek Style Gurt och sylt. Receptet är framtaget av köket.se

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt därefter smöret. Häll i mjölken och rör sedan ihop till en kladdig deg.
Klicka ut 6 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med siraps- och mjölkblandningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-14 minuter och tills sconesen har fått fin färg.

Servera med Planti Greek Style Gurt och sylt.