Ingredienser

Tzatziki
4 dl Greek style naturell
1 stk gurka, riven
1 tsk salt
2 stk vitlöksklyftor, pressade
2 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Marinerad tofu
400 g fast tofu
0,5 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
salt
svartpeppar
Sallad
1 stk rödlök, fint skivad
1 stk gurka, i mindre bitar
3 stk tomater, i mindre bitar
1 dl kalamataoliver
2 msk olivolja
0,5 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Ingen sommar utan klassikern tzatziki. En grekisk favorit som ska vara mättad med riven gurka och vitlök.

Gör så här

Tzatziki

Salta gurkan och låt stå i 20 minuter.

Pressa sedan ut så mycket vätska du bara kan.

Blanda ihop Greek style, gurka, vitlök olivolja, ev. mer salt och svartpeppar.

  

Marinerad tofu
Skär tofun i tärningar och blanda ihop med övriga ingredienser i en plastpåse.

Låt marinera i kylskåpet i minst 30 minuter.

Stek tofun gyllene i lite olivolja.

  

Sallad
Fördela allt vackert på ett uppläggningsfat.

Toppa med den stekta tofun och tzatziki.