Ingredienser

380 g kikärtor , spadet (1 förp.)
1,5 dl strösocker
3 st morötter
1 dl brunt farinsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk kardemumma, stött
0,5 kr salt
3 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
1 dl planti greek style gurt
FROSTING
1 dl planti greek style gurt
0,75 dl florsocker
1 st limefrukt, skalet

Morotskaka går hem hos de flesta och är alltid lika populärt till fikat. Vår är vegansk såklart och härligt saftig med en syrlig god frosting av Planti Greek Style Gurt! Mums! Receptet är framtaget av koket.se

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa kikärtsspadet med en elvisp till du får ett fast skum. Tillsätt därefter strösockret och fortsätt vispa. Skala och riv sedan morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Vispa ner de rivna morötterna och farinsockret i kikärtsspadet.

Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och sikta ner i vispet. Vänd om med en slickepott till en jämn smet.

Addera slutligen oljan och Planti Greek Style Gurt till kakblandning och rör ihop allt till en jämn smet.

Lägg bakplåtspapper i botten på en gratängform och stjälp upp smeten. Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna.

Rör samman florsocker och gurt. När kakan svalnat, bred på frostingen och riv slutligen över lite limeskal.