En enkel, snabb och smakrik pastasås.

Ingredienser

500 g Pasta
1 st Gul lök
300 g Champinjoner
50 g Soltorkade tomater
2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
1 dl Grönsaksbuljong, gärna vegansk
300 g Haricots verts
Salt & Peppar

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. 

Skala och hacka löken. Skär champinjonerna i klyftor eller skiva. Strimla de soltorkade tomaterna.

Fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt svampen och fräs i några minuter. Lägg i de soltorkade tomaterna. Häll i fraiche och grönsaksbuljong. Låda sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med riven ost och haricots verts.

Toppa med: Riven veganparmazano, alternativt gör din egen.

Variation!

Krydda såsen med vitlök och rosmarin, timjan eller salvia som passar ihop med svampen.

 

Kökstips!

Ihåliga och räfflade pastasorter passar extra bra då de är suveräna på att dra till sig sås.

 

Så här enkelt gör du din egen veganska ost:

Mixa 1 dl pumpakärnor, 1 msk Bjäst flingor eller Engevita flingor och 0,5 tsk salt. Håller i kylen i 1-2 veckor.