Chokladkaka från Planti

Saftig kladdkaka med smak av apelsin. Lika god som enkel att göra!

Ingredienser

1 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
3/4 dl Kakaopulver av hög kvalitet
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
2,5 dl Socker
1 dl Kikärtsspad (kallas också aquafaba )
2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
1 st Rivet skal av apelsin

Sätt ugnen på 200 °C.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakaopulver, vaniljsocker och salt. Vispa socker och kikärtsspad till ett vitt fast skum. Rör ner mjölblandningen, fraichen och finrivet apelsinskal i smeten med kikärtsspad och socker.

Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter eller i ett bleck. Grädda i mitt i ugnen i ca 30 minuter. Grädda inte kakan för länge då blir den torr.

Låt stå kallt, gärna över natten. Lossa kakan från formen och sikta över florsocker. Servera kakan när den är helt kall med vispad Planti Havrevisp Creamy Dessert.

Garnering: 1-2 tsk florsocker

Till servering: Planti Havrevisp Creamy Dessert.     

                                        

Variation!

Prova att smaksätta smeten med:

  • 1 dl hackade valnötter
  • 2 msk kaffepulver
  • 1-2 msk konjak
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 tsk chilipulver