Det bästa av två världar, matig paj och klassisk tacosmak. Vår veganska Tacopaj tar fredagsmyset till nya nivåer.

Ingredienser

4 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör, t ex mjölkfritt
3 msk iskallt vatten
Fyllning
2 st gula lökar, finhackade
2 st vitlöksklyftor, finhackade
500 g sojafärs
1 msk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
4 dl Planti Cooking Fraiche Paprika Chili
1 st röd paprika, finhackad
2 dl majskorn
salt
svartpeppar
Dekoration
1 ask cocktailtomater

Gör så här:

Pajdeg

Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut och klä en pajform med den. Pricka botten med en gaffel. Låt vila 30 min i kylen.

Förgrädda i ugnen i 10 minuter.

Fyllning

Fräs den gula löken och vitlöken i lite olja tills den mjuknar.
Vänd ner sojafärsen och låt fräsa med i några minuter. Krydda med spiskummin och koriander.
Rör ner smaksatt fraiche, paprika och majs. Smaka av med salt och peppar.
Häll ner färsfyllningen i pajskalet och tryck till.
Fördela tomaterna över pajen och grädda allt i 200 grader i ca 40-50 minuter.
Servera med en enkel sallad.