Rotfruktsgratäng

Vi borde äta mycket mer rotfrukter som är billiga, hälsosamma och klimatsmarta. Prova den här krämiga och lättlagade gratängen som passar till det mesta.

Ingredienser

4 dl Planti Cooking Original
1 st Grönsaksbuljongtärning
6 st Potatis
4 st Morötter
2 st Palsternacka
60 g Rotselleri
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 °C.

Skala och skiva potatisen och rotfrukterna i tunna skivor. Koka upp matlagningsgrädden med buljongtärningen och lägg i potatisen och rotfrukterna så att de får suga åt sig vätskan i 10 minuter. Det gör att gratängen blir mer krämig. Bred ut blandningen i en smord ugnssäker form. Grädda i ca 30 minuter. 

Variation!

Smaksätt med riven ost (gärna vegansk), vitlök eller örtkryddor. 

Kökstips!

Till 4 portioner räkna med 900 g blandade rotfrukter.