Smakrik currygryta med blomkål, kokos och sötma från mango.

Ingredienser

200 gram tofu, fast eller annat plantbaserat protein
1 dl rapsolja
1 dl kokos
En halv st guld lök
En halv st paprika gul eller röd
100 gram blomkål
2 st pressad vitlök
2 tsk curry madras, alternativt vanlig curry
1 tsk grön thai currypasta
100 gram mango, fryst i bitar
1 st grönsaksbuljong, tärning
2 tsk grönsaksfond eller brynt schalottenlöksfond
4 tsk Mango Chutney
3 dl Planti Cooking Original
2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
10 st myntablad, finhackade, färsk
En halv st Lime, finrivet skal och saft

Gör så här:

Tärna tofun, lägg på en plåt och ringla över ca 0,5 dl rapsolja. Rosta i ugn på 200 grader i 20 minuter.
Lägg riven kokos och 1 tsk rapsolja i en gryta och rör om. Rosta på medeltemperatur tills den fått en lätt rostad ton. Det går fort så vakta kokosen! Häll över i en liten skål.
Skiva lök och paprika och skär blomkålen i bitar.
Stek lök, pressad vitlök, madrascurry och thaicurry i lite olja i grytan tills löken är mjuk, inte brynt.
Tillsätt mangobitarna, koka tills de blir ordentligt mjuka. För kortare koktid; tina och mosa/mixa mangon innan.

Smula i buljongtärningen, tillsätt Mango Chutney, fond, matlagningsgrädde och fraiche och rör om.
Lägg i blomkål och paprika. Låt koka några minuter lägg därefter i den rostade tofun, mynta, skal och saft av lime. Smaka av och tillsätt Mango Chutney, salt eller lime efter smak.

Toppa med rostad kokos och servera till ditt favoritris!