Banankaka med yoghurtfrosting

Banankaka är alltid en favorit på fikabordet, här toppad med en frisk
yoghurtfrosting. Du kan även fördela smeten i två springformar, 20 cm i
diameter, och göra en tårta.

Ingredienser

Banankaka 8 bitar
75 g smör, t ex mjölkfritt
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
1 nypa salt
2 st bananer
1,5 dl Soygurt Naturell
Soygurtfrosting
1 dl Soygurt Naturell
1 rågad dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Dekoration
pekannötter

Gör så här

Banankaka
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ liter.
3. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och låt svalna något.
4. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, muscovadosocker, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
5. Mosa bananerna och rör ner i mjölmixen tillsammans med Soygurten och det smälta smöret. Använd en ballongvisp, det är enklast.
6. Häll ner smeten i den förberedda formen och grädda i 175 grader i ca 40-50 minuter. Känn efter med en sticka, de ska vara helt torra i mitten. Vänd ut banankakan ur formen och låt svalna helt.
Yoghurtfrosting
1. Rör ihop samtliga ingredienser i en skål. Bred ut över banankakan. Dekorera eventuellt med pekannötter.