Den perfekta sommartårtan, går att förbereda dagen innan och smakerna får det att pirra av sommarkänslor.

Ingredienser

Digestivebotten
150 g digestivekex
50 g kokosolja, smält
Fyllning
1 pk Soygurt EKO jordgubb & smultron, rumstempererad
2 dl Planti Creamy Cooking (vårt alternativ till matlagningsgrädde på havre)
2 tsk agarpulver
Dekoration
färska jordgubbar
ätbara blommor som krasse, pensé, viol, lavendel, ros eller syren
färsk mynta

Gör så här

Kexbotten

Krossa eller mixa digestivekex till smulor och tillsätt kokosoljan.
Pressa ner i botten av en springform, 20 cm i diameter.
Häll ner soygurten i en skål.
Vispa ihop Planti Creamy Cooking och agarpulver i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 1 minut.
Vispa ner blandningen i soygurt, blanda väl. Häll ner i formen och ställ in i kylen i några timmar, helst över natten.
Dekorera tårtan med färska jordgubbar och ätbara blommor.