Söt, krämig YogOat möter lagom syrliga rabarber. En somrig favorit som passar lika bra till en lyxig frukost som en enkel dessert.

Ingredienser

Bakade rabarber
250 g rabarber, skivad
0,5 dl kokossocker
0,5 stk vaniljstång
0,5 stk citron, rivet skal och saft
Sommarbowl
5 dl Planti YogOat Vanilj
2 dl jordgubbar

Gör så här

Bakade rabarber
Sätt ugnen på 150 grader.
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.

Släng ner rabarbern i en ugnsform tillsammans med vaniljfrön, vaniljstång och rivet skal och citronsaft.

Baka rabarbern i 25 minuter.

Sila ner ”rabarbersirapen” som har bildats i en skål och låt den avrunna rabarbern svalna för sig.

  

Sommarbowl
Mixa ihop YogOat och jordgubbar i en blender eller med hjälp av en stavmixer.

Blanda ner några matskedar av rabarersirapen.