Veganska våfflor med Planti YogOat

Ha yogoat eller soygurt i smeten för att få till en liten syra som passar strålande med vispad grädde och sylt. Du kan ta vanligt vatten, men det är kolsyran som gör de här våfflorna extra frasiga.

Ingredienser

1,5 dl rapsolja
eller
150 g smält smör, t ex mjölkfritt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2,5 dl Planti YogOat Naturell
3 dl kolsyrat vatten
Chokladvåfflor
erstatt 0,5 dl vetemjöl med kakao
Servering
Planti Creamy Dessert (havregrädde)
hallonsylt
färska bär

Gör så här

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och en nypa salt i en bunke.
Vispa ner YogOat, kolsyrat vatten och fett. Vispa runt tills du har en slät smet utan klumpar. 
Grädda våfflorna i ett våffeljärn tills de blir vackert gyllenbruna.