Veganska våfflor med Planti YogOat

Ha yogoat eller soygurt i smeten för att få till en liten syra som passar strålande med vispad grädde och sylt. Du kan ta vanligt vatten, men det är kolsyran som gör de här våfflorna extra frasiga.
 

Klassiska våfflor

1,5 dl rapsolja eller 150 g smält smör, t ex mjölkfritt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2½ dl Planti YogOat naturell
3 dl kolsyrat vatten

Chokladvåfflor
ersätt 0,5 dl vetemjöl med kakao

Servering
Planti Creamy Dessert (havregrädde)
hallonsylt

färska bär

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och en nypa salt i en bunke.
Vispa ner YogOat, kolsyrat vatten och fett. Vispa runt tills du har en slät smet utan klumpar.
Grädda våfflorna i ett våffeljärn tills de blir vackert gyllenbruna.

Bilder til saken: