Rulltårta med Planti Soygurt vanilj, röda hallon och jordgubbar

En bakelse som är superenkel att baka vilket gör att du har mer tid att dekorera den med hela hjärtat. 

Ingredienser

Rulltårta
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl Planti Soygurt Naturell (eller växtbaserad dryck)
Fyllning
750 ml Planti Soygurt Vanilla
3 dl jordgubbar, hallon och smultron
ev lite majsstärkelse för tjockare konsistens
Dekoration
färska bär
citronmeliss
torkade blomblad

Gör så här ( 8 bitar )

Rulltårta

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. 
Grädda i 5-7 minuter eller tills den börjar få färg i kanterna.
Lägg under tiden ett bakplåtspapper på en arbetsbänk och strö över strösocker.
När rulltårtan kommer ut ur ugnen vänder du upp den på det sockrade pappret. Dra försiktigt bort det bakplåtspapper som sitter fast i kakan. Pensla eventuellt pappret med kallt vatten om det inte vill lossna.
Låt svalna helt.

Fyllning

Sätt två kaffefilter i en sil, satt över en skål. Häll på yoghurten och låt den rinna av i minst 2 timmar i kylskåpet. Bred ut den avrunna yoghurten över den avsvalnade kakan. Fördela färska bär över och rulla sedan ihop. Skiva i ca 5 cm tjocka skivor och ställ på högkant på assietter.

Dekoration

Vispa grädden fast och fluffig. Spritsa en klick på varje bakelse.
Dekorera med färska bär, citronmeliss och torkade blomblad.