Planti YogOat i frukostskål med jordgubbskompott

YogOat är god som den är, men tas till nya höjder om du toppar den med något smarrigt. Här har vi både envarm jo rdgubbskompott och en krispig nötmix som har rostats med kanel. Mums! 

Ingredienser

4 dl Planti YogOat Äpple & vanilj
Jordgubbskompott
250 g frysta jordgubbar
1 st citron, saften
2 msk vatten
2 msk agavesirap
1/4 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald kardemumma
Kanelrostad nötmix
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl mandel
2 msk solrosfrön
2 msk pumpafrön
2 msk sesamfrön
2 tsk mald kanel
en nypa flingsalt
2 msk lönnsirap

Gör så här

Jordgubbskompott

Häll ner samtliga ingredienser i en kastrull. Värm på tills jordgubbarna smälter. Låt puttra på i två minuter och mosa sönder jordgubbarna lätt med en gaffel. Häll över i en skål och låt svalna något.
Kanelrostad nötmix

Blanda samtliga ingredienser, förutom lönnsirapen, i en stekpanna. Värm på medelhög värme och rosta tills allt har fått fint med färg. Ringla över lönnsirapen och låt steka med i en minut. Häll över på en tallrik och låt svalna. Hacka sedan grovt.

Häll upp yoghurten i två skålar. Toppa med någon matsked jordgubbskompott och kanelrostad nötmix.