Grillat är godast, men blir ännu godare av riktigt grymma såser till. Här är tre snabba varianter som passar till grillfesten.

Ingredienser

Ajvarsås
2 dl Soygurt EKO Naturell
0,5 dl ajvar
0,5 stk röd paprika, finhackad
0,5 stk gul lök, finhackad
några droppar tabasco
salt
svartpeppar
Morotstzatziki
2 dl Soygurt EKO Naturell
2 stk morötter, grovt rivna
2 msk hackade valnötter
1 stk vitlöksklyfta, pressad
salt
svartpeppar
Äpplegurt med curry
2 dl Soygurt EKO Naturell
1 stk äpple, rivet
0,5 stk gul lök, finhackad
1 stk vitlöksklyfta, pressad
1 msk curry
salt
svartpeppar

Gör så här

Ajvarsås 3 dl

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter innan servering.

  

Morotstzatziki 3 dl

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

    

Äpplegurt med curry 3 dl

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.